Poate copilul să sufere o traumă dacă opresc alăptarea? – Dezvoltarea neonatală

Aceasta este una dintre întrebările pe care ni le punem atunci când începem cu înțărcarea, deoarece mulți dintre noi, ca mame noi, credem că atunci când încetăm să alăptăm, bebelușul nostru se poate întrista fără a avea mâncarea preferată. Dar nu vă faceți griji, astăzi vă vom oferi toate informațiile despre acest proces și cum îl puteți depăși împreună.

Care este trauma la copil?
Toate cazurile de înțărcare nu sunt aceleași, deoarece unii pot spune că nu au suferit în timpul acestui proces, nici ei, nici copilul, cu toate acestea, unele mame pot prezenta traume care afectează emoțional atât ea, cât și cea mică.

Întrucât, mulți o fac din cauza presiunii sociale sau pentru că cu siguranță nu pot continua acest proces, în care au fost atât de conectați cu bebelușul lor și nu știu cum să oprească alăptarea copilului fără ca el să sufere, ceea ce provoacă angoasă atât pentru ea, cât și pentru copil.

Din moment ce nu înțelege de ce mama lui nu mai vrea să-i dea un sân, va începe să plângă și să ceară în mod constant sânul, până când se va obișnui să primească mâncare, care nu este exclusiv laptele matern. De aceea, acest proces ar trebui să se facă încet și să luați decizia singură, să o explicați copilului dvs. și astfel să nu sufere.

Cum afectează trauma copilul dacă opresc alăptarea?
După cum am menționat anterior, fiecare copil și fiecare familie este o lume diferită; cu toate acestea, bebelușii care suferă de aceste traume au de obicei probleme de a adormi, chiar nu doresc să primească alte alimente decât laptele matern, mai ales atunci când începem doar cu includerea hrănirii complementare, deoarece multe mame decid să înceteze brusc alăptarea copiilor lor și nu lasă acest lucru să provină în mod natural.

La rândul lor, aceste traume vor provoca stres copilului și el va începe să plângă în mod constant pentru a obține mâncarea preferată, care este laptele mamei.

Mama suferă, de asemenea, mari schimbări, deoarece în momentul îndepărtării bruște a sânului poate provoca o infecție la sânii ei sau o afecțiune numită mastită, care constă în sânii devin tari și provoacă febră la femeia care suferă de ea.

Care sunt simptomele traumei la copil dacă opresc alăptarea?
Unele simptome pe care copiii le pot prezenta în momentul înțărcării pot fi: anxietate; deoarece sunt obișnuiți să aibă întotdeauna lichid, le provoacă multă anxietate să nu-l aibă prezent.

Probleme de somn; din experiența mea ca Mamă, am avut această nenorocire, de când fiul meu când am început să nu dau sânul, nu am ajuns să dorm singur, pentru că theta era ceea ce dormeam și singura opțiune pe care o puteam obține era să pun o suzetă pentru ceea ce va simula că suge și așa să dorm.

O altă traumă pe care o pot prezenta și bebelușii este lipsa poftei de mâncare, deoarece sunt obișnuiți să-și ia laptele și introducerea hrănirii complementare, le este dificil să se asimileze, de aceea este recomandat ca la începutul acestui lucru să nu încetați să alăptați copilul, până când se adaptează la alimente.

Și în cele din urmă avem iritabilitatea; ei pot deveni iritați și lacrimi, pentru că, așa cum am spus, nu înțeleg de ce nu am putut bea mai mult lapte de la mama lor.

Cu toate acestea, pentru aceste cazuri putem opta pentru trucuri de casă pentru a vă înțărca copilul rapid, fără ca acesta să sufere sau să se simtă vinovat pentru că a părăsit această frumoasă legătură cu copilul nostru.

Sfaturi pentru a opri alăptarea copilului fără ca acesta să sufere de traume
Dacă intenționați să opriți alăptarea bebelușului, este important să o faceți încet și să oferiți o altă alternativă de masă, cum ar fi; dacă copilul este încă mic, puteți oferi lapte cu formulă sau dacă este deja mare, puteți oferi porridge și alimente solide, astfel încât să părăsească sânul puțin câte puțin.

Din acest motiv, vă aduc aceste sfaturi utile, astfel încât să aplicați împreună cu copilul.

Reduceți sesiunile progresiv
Pentru acest proces, ceea ce puteți face este să reduceți sesiunile de alăptare puțin încet, adică dacă obișnuiați să-i dați de trei ori pe zi, acum îi puteți da o dată pe zi, fie dimineața, fie noaptea, astfel încât să se obișnuiască și cu mâncarea.

Supliment cu lapte cu formulă
Dacă dintr-un anumit motiv nu puteți continua să alăptați copilul, fie din motive de muncă, fie din motive de sănătate, puteți continua cu această alăptare cu lapte cu formulă, deoarece laptele ajută la creșterea normală a oaselor și la întărirea sistemului său imunitar.

Faceți schimbarea într-un mod plăcut
Această schimbare ar trebui făcută progresiv, adică nu o faceți brusc, adică brusc, deoarece poate provoca probleme atât pentru dvs., cât și pentru copil.

Puteți face acest lucru prin combinarea alimentelor împreună cu laptele matern, astfel încât copilul să părăsească treptat consumul de lapte și să devină mai înclinat la alimente.

Lasă un răspuns