Cum să educăm copiii cu metode de disciplină pozitivă? – Dezvoltarea copilului

O educație bună de acasă este unul dintre pilonii fundamentali care ar trebui plantați la copii de la o vârstă fragedă, astfel încât aceștia să poată avea o dezvoltare disciplinată a copilului într-un mod pozitiv care, pe termen lung, va aduce mult mai multe beneficii în viața adultă a sugarului.

De multe ori există ideea că disciplinarea unui copil trebuie să folosească metode bazate pe pedepse sau strigăte, iar acest lucru provoacă doar efecte negative. Dar, dacă doriți să știți cum să vă educați copilul cu metode de disciplină pozitive, rămâneți în acest articol și descoperiți cum să îmbunătățiți dezvoltarea micuțului dvs. de acasă cu sfaturi simple, dar eficiente pentru educație.

Care sunt metodele disciplinei pozitive?
În principal, disciplina pozitivă constă în modul de educare a copiilor folosind respect reciproc, afecțiune, înțelegere, empatie, libertate de acțiune și răbdare ca bază pentru stimularea dezvoltării emoționale și întărirea legăturilor părintești de la o vârstă fragedă.

Deci, acesta este mult mai mult decât un stil educațional, este un mod de a gestiona uniunea familială în casă și un mod de viață sănătos; unde adultul are grijă de educația copilului prin atitudinile, comportamentele și credințele sale pentru a-l învăța să-și urmeze calea bazată pe respect și afecțiune.

De ce recomandați metodele de disciplină pozitivă atunci când educați copiii?
Unul dintre obiectivele principale ale acestei metode este de a învăța copiii să respecte regulile din cadrul asigurării standard care le permite să fie disciplinați, dar fără eforturi grotești sau fiscale, dacă nu respectați și să vă dezvoltați sănătoși și fericiți; pentru tot ceea ce faci fii responsabil și știi cum să reacționezi la diferitele situații pe care le poți avea.

În acest fel, se recomandă disciplina pozitivă pentru a-i ajuta pe cei mici să se maturizeze și să construiască omul responsabil, autonom și fericit al viitorului dorit ca părinți. În plus, vremurile s-au schimbat și de ce să nu implementăm noi tehnici de educare a copiilor?, să luăm aceste comportamente fiscale departe de strămoșii noștri.

Care sunt caracteristicile metodelor de disciplină pozitivă?
Bunătate și fermitate: Autoritatea excesivă nu este niciodată bună și ‘ da ‘ la orice; deci trebuie găsit un echilibru perfect între ambele părți pentru a fi ferm în educație, dar într-un mod sănătos și amabil.

Respect reciproc: acesta este un factor foarte important, deoarece nevoile și autoritatea fiecărei părți trebuie respectate; a avea empatie este una dintre principalele chei pentru gestionarea relației și a se comporta respectuos.

Legături emoționale: consolidarea legăturilor cu părinții este unul dintre obiectivele principale ale disciplinei pozitive, astfel încât este necesară o legătură emoțională puternică pentru dezvoltarea copilului.

Luați în considerare copilul: dacă reușiți să implicați copilul într-un model democratic pentru a alege regulile din Uniune în casă, el va putea să le înțeleagă mai bine, să le însușească și să își asume angajamentul de a le executa.

Dezvoltarea emoțională: este foarte crucial să stimulezi inteligența emoțională, să reduci comportamentele inadecvate și, dacă apar, ar fi ‘pedepsit’ într-un mod respectuos, făcându-l să-și înțeleagă comportamentul.

Autonomie: educarea copilului pentru independența sa și că este capabil să ia propriile decizii este una dintre cele mai bune modalități de a-i arăta afecțiune; întrucât, controlul tuturor acțiunilor sale îi permite să gândească și să ia decizia corectă în acest moment.

Sfaturi pentru educarea copiilor cu metode de disciplină pozitivă
Acum, pentru a realiza această metodă de disciplină pozitivă, trebuie să luați sfaturile pe care le dictăm mai jos, astfel încât să puteți obține cele mai bune rezultate din această nouă metodă de educare care realizează mari schimbări pozitive în viața de familie.

Promovarea respectului reciproc
După cum am menționat mai sus, respectul reciproc este foarte fundamental, deoarece baza comunicării și a bunei discipline, stabilirea limitelor, acceptarea lor și depășirea lor este cel mai bun mod de a încuraja o relație sănătoasă.

Evitați strigătele și pedepsele
Există părinți care se obișnuiesc să strige la copii pentru orice și să-i pedepsească puternic pentru orice problemă, iar acest lucru încurajează doar atitudini și sentimente negative la cel mic; de aceea disciplina pozitivă se bazează pe opusul complet al acestei metode foarte vechi și rudimentare. Știm că uneori este foarte dificil să controlezi nervii atunci când educi copiii, dar trebuie să rămâi calm.

Încurajează, dar nu laudă
Lăudarea copiilor prea mult este o altă greșeală obișnuită a părinților, deoarece un ego apare în ei atât de dificil de făcut față încât devin în adolescență oameni dificili de controlat și tratat, având consecințe asupra dezvoltării lor social-emoționale.

Lasă un răspuns