Ce este tulburarea de somn sau trezirea nocturnă? – Cauze și sfaturi

În zilele noastre suferă de tulburări de somn este foarte frecventă, dar pe lângă faptul că este dăunătoare pentru sănătatea noastră este într-adevăr obositoare, această tulburare numită insomnie provine din dificultatea de a adormi sau de a te trezi constant noaptea, iar trezirea să fie întotdeauna foarte obosită, afectând-o pe teren, Asistență Socială, familie și, desigur, sănătatea ta.

Numărul de ore pe care trebuie să le dormim depinde foarte mult de fiecare persoană, adică este ceva foarte personal, cu toate acestea, în medie, o persoană adultă trebuie să doarmă de la 7 la 8 ore pe zi.

Ce este tulburarea de somn sau trezirea nocturnă?
Spunând că suferim de agrippnia cunoscută și sub numele de insomnie ne referim la incapacitatea involuntară de a adormi sau de a menține somnul, este posibil ca noaptea să suferiți de mai multe treziri în timpul nopții, prin urmare, o calitate foarte slabă a somnului, odihnă slabă și multă epuizare în timpul zilei.

Pentru a diagnostica insomnia, un medic studiază modelul de somn al pacientului, pentru a face un diagnostic, sunt evaluate și obiceiuri, cum ar fi dacă fumează, ingerează alcool, droguri ilegale, unele medicamente sau gradul de stres în care se află individul, istoricul medical și activitățile sale fizice sunt, de asemenea, luate în considerare.

Unele dintre testele care sunt efectuate pe pacienți pentru a indica care este cel mai potrivit tratament sunt următoarele:

Scala Epworth: este un test care se efectuează asupra persoanei afectate, unde indică de câte ori adoarme în timpul zilei.
Polisomnografie nocturnă: este locul în care pacientul adoarme toată noaptea într-un laborator sub supraveghere medicală, iar somnul este analizat, durata acestuia, momentele în care se trezește, printre altele.
Tipurile de insomnie, insomnia poate fi tranzitorie sau cronică. Insomnia tranzitorie, este cea care durează câteva săptămâni, puteți suferi sau ați suferit de acest lucru din cauza unor factori precum, un anumit stres, boală, un efect secundar al unui medicament. Insomnia cronică, care depășește mai mult de trei săptămâni, duce la mari dificultăți în viața de zi cu zi a pacientului, deoarece are consecințe fizice și psihiatrice

Care sunt cauzele tulburării de somn sau trezirii nocturne?
Potrivit experților medicali pot găsi cauzele insomniei în funcție de originile lor, principalele cauze ar fi de origine psihologică, acestea sunt generate de anumite situații care pot trece prin viața pacientului în general, cea mai frecventă, este atunci când persoana suferă de orice schimbare fizică pe măsură ce îmbătrânește, stilul de viață ca schimbări constante de ore, lucruri de lucru sau unele călătorii de afaceri, utilizarea unor medicamente precum antidepresive, bronhodilatatoare, decongestionante, anti-neoplazice, cofeină și levodopa, cauzele secundare ar fi unele ca, atunci când pacientul suferă de orice patologie fizică sau psihologică, cum ar fi o problemă cardiacă, tulburări pulmonare, tulburări de alimentație, tulburări endocrine, tulburări neurologice sau modificări bruște ale temperaturii ambiante.

Sfaturi pentru tratarea tulburărilor de somn sau a trezirii nocturne
Menținerea anumitor obiceiuri în viața noastră de zi cu zi poate fi de mare ajutor, pentru a preveni problemele de somn și lipsa de odihnă acestea sunt câteva sfaturi pentru a putea adormi.

Nu folosiți camera ca loc de muncă sau pentru a face alte lucruri decât odihna, acest lucru vă va ajuta creierul într-un mod de a asocia camera ca loc de odihnă.

Condiționați-vă și decorați-vă camera într-un mod plăcut, că fiind acolo vă simțiți confortabil, folosiți o temperatură pe placul dvs., reglați lumina și evitați zgomotul, deconectați orice dispozitiv electronic pe care îl aveți.

Încercați să respectați un program de somn, mergeți întotdeauna la culcare în același timp, pentru a vă face un obicei, executați o activitate care vă relaxează înainte de a dormi, cum ar fi meditația.

Nu faceți exerciții înainte de a dormi și evitați să mâncați foarte greu la ora cinei, digestia poate deveni grea și poate îngreuna somnul, nu este bine să beți mult lichid înainte de a dormi, deoarece nevoia de a urina va întrerupe somnul.

De asemenea, este recomandat să nu vă culcați până nu sunteți somnoros, să nu mâncați în pat sau să vă uitați la televizor sau la telefonul mobil, să evitați unele medicamente, cum ar fi diureticele care pot genera insomnie, să reduceți consumul de cofeină, tutun și să faceți exerciții fizice în mod regulat.

Lasă un răspuns